Home Reisgids Eten en drinken Specialiteiten van Menorca

Specialiteiten van Menorca

Specialiteiten van Menorca

Specialiteiten van Menorca zijn super lekker maar niet geschikt voor iedereen. De keuken van Menorca wordt gedomineerd door zuivelproducten. Wordt er in het merendeel van de mediterrane streken gewerkt met olijfolie, op Menorca zeer zeker niet. Bijna alles wordt bereid met boter. Vele vis- en vleesschotels worden vergezeld van een romige saus die bol staat van de calorie├źn maar altijd smaakt naar meer. Aan de kust wordt veel vis gegeten. Bekende Menorcaanse specialiteiten zijn gevulde inktvis, kleine vispasteitjes en langoustines. De mensen aan de kust zijn ook verzot op schelp- en schaaldieren zoals mosselen, kreeft en krab. In het binnenland van Menorca staan voornamelijk vleesgerechten op de kaart. Er wordt veel wild gegeten zoals eend, haas, patrijs en konijn. Deze ingredi├źnten lenen zich uitstekend voor stoofgerechten waaraan verse groenten worden toegevoegd zoals aubergines en koolsoorten. Echte culinaire fijnproevers zullen de specialiteiten van Menorca zeker waarderen.

SIMILAR ARTICLES

Tagomago eiland

Es Vedra eiland

NO COMMENTS

Leave a Reply