Home Reisgids Steden Deià – Mallorca

Deià – Mallorca

Deià - Mallorca

Deià zou gewoon één van de vele mooie Mallorcaanse dorpjes zijn geweest, ware het niet dat Robert Graves het als zijn woonplaats had uitgekozen. Deze Engelse dichter en romanschrijver kwam hier de eerste keer in 1932 met zijn minneras Laura Riding, en vestigde zich er in 1946 voorgoed met zijn tweede vrouw. Andere muzen volgden, vrienden kwamen logeren en al gauw was de reputatie van Deià als een kolonie van buitenlandse kunstenaars gevestigd. Nu wordt het in iedere reisgids genoemd als een voorbeeld van het ‘andere Mallorca’ en staan er twee luxueuze hotels.

Graves was beslist niet de eerste die Deià ontdekte. In een reisgids uit 1878 werd al gewag gemaakt van de ‘verzameling vreemde en excentrieke buitenlanders’, en zo is het altijd gebleven. Loop door de Carrer es Puig langs de kruiswegstaties in keramiek, tot u uitkomt bij de parochiekerk en het kleine kerkhof met de eenvoudige grafsteen van Graves. Wie meer over hem wil lezen, moet Wild Olives-life in Majorca with Robert Graves (1985) lezen, van zijn zoon, William Graves.

Van Deià kunt u naar beneden klauteren, naar Cala de Deià, een klein kiezelstrand met een mooie grot, waar de lokale kunstenaars nog steeds Graves’ traditie van naaktzwemmen en lange feesten in de weekeinden in ere houden.

SIMILAR ARTICLES

NO COMMENTS

Leave a Reply