Home Reisgids Discotheken in Ibiza-Stad

Discotheken in Ibiza-Stad

Discotheken in Ibiza-Stad

Wie van dreunende discomuziek houdt, maakt op Ibiza van de nacht een dag. Het is niet iets voor liefhebbers van melodische klanken, maar eerder voor koele yuppie-types met een goedgevulde portemonnee. Leeftijd speelt hierbij, voor de mannen althans, nauwelijks een rol. Pas tegen 02.00 wordt het echt gezellig. Ofschoon er op het eiland heel wat dansgelegenheden zijn die iedereen in Amsterdam of Brussel de adem zouden benemen, beperkt de absolute top zich toch tot twee of drie echt bezienswaardige respectievelijk ‘horenswaardige’ discotheken.

De Pacha en Privilege in Sant Rafel zijn de onbetwiste klassiekers van het Ibizaanse uitgaansleven, gevolgd door de disco’s Es Paradís en Amnesia bij Ibiza-Stad. De Space aan de Platja d’en Bossa gaat pas tegen de ochtend open en is altijd een bezoek waard. Iedere beroemdheid brengt hier op z’n minst een nacht door. Roman Polanski, Niki Lauda, Julio Iglesias, maar ook sterren uit de toptien van de popmuziek behoren tot de graag geziene gasten van de grote discotheken. Zij kunnen zich ook meer dan één nacht in deze superdanspaleizen veroorloven: de gewone sterveling, die braaf aan de kassa het entreegeld betaalt en aan de bar voor een cocktail nog eens 20 euro moet neertellen, bereikt al snel het plafond van zijn financiële mogelijkheden.

Amnesia
Aan de weg naar Sant Antoni, een paar kilometer buiten Ciutat Elvissa, ligt de Amnesia. Deze discotheek hoort bij de klassiekers op het eiland en heeft een turbulent verleden. Voor een super avond stappen op Ibiza moet je echt hier wezen.

Website:
Amnesia

Pacha
De Pacha is de klassieker onder de discotheken op Ibiza. De muziek is super, er draaien wereldberoemde DJ’s en de geluids- en lichteffecten maken het tot een onvergetelijke avond. Een ander voordeel van de Pacha is dat deze reeds aan het begin van het seizoen zijn poorten opent, terwijl andere discotheken, die op grote bezoekersaantallen zijn aangewezen, in die periode nog dicht zijn.

Privilege
Dit is een spectaculaire superdisco in Sant Rafel de Forca tussen Ibiza-Stad en Sant Antoni. De voormalige KU is met een nieuw management en nieuwe naam opnieuw de ontmoetingsplaats voor filmsterren, coureurs en miljonairs.

Space
Deze discotheek aan de Platja d’en Bossa opent om 07.00 uur als alle andere gelegenheden sluiten. Eén van de wildste plaatsen op het eiland. Carl Cox draait hier al vele jaren tot dep in de ochtend.

Website:
Space

SIMILAR ARTICLES

Tagomago eiland

Es Vedra eiland

NO COMMENTS

Leave a Reply