Home Reisgids Excursies Grotten van Drach excursie – Mallorca

Grotten van Drach excursie – Mallorca

Grotten van Drach excursie - Mallorca

De Grotten van Drach, de ‘Cuevas del Drach’, zijn de bekendste en best bezochte grotten van Mallorca. Deze donkere, vochtige krijtsteengrotten aan de rand van Porto Cristo zijn een grote toeristische trekpleister. Gidsen voeren de bezoekers in grotten van honderden toeristen tegelijk langs het twee kilometer traject van glibberige paadjes en vertellen hen wat ze moeten zien in de bizarre stalagtietformaties: hier een cactus, daar een vlag, een elfentheater, het Bad van Diana… Ook al heb je wellicht een hele andere associatie.

Het sluitstuk van de rondleiding vormt een drijvend vioolconcert met lichtshow op het Meer van Martel, het grootste ondergrondse meer van Europa. Het is genoemd naar de Franse geoloog Édouard Martel, die deze grot voor het eerst onderzocht aan het einde van de 19de eeuw op verzoek van aartsbisschop Ludwig Salvator. Hierna wordt je met een boot over het meer naar de uitgang gebracht.

Op het eerste gezicht lijkt deze excursie vooral geschikt voor de wat oudere vakantiegangers. Maar jongeren weten deze excursie ook zeker te wel te waarderen. Zo komen ze namelijk niet in het binnenste van de aarde! En zeg nou zelf, in de bus wordt er altijd gekeet dus dat vergroot het plezier al!

SIMILAR ARTICLES

Tagomago eiland

Es Vedra eiland

NO COMMENTS

Leave a Reply