Home Reisgids Ibiza Party Guide

Ibiza Party Guide

Ibiza Party Guide

Ibiza Party Guide is voor alle jonge mensen die nog nooit naar Ibiza zijn geweest. Het is een kleine uitleg van de clubscène en hoe het er werkt. In een notendop: je kijkt naar de ondergaande zon terwijl je geniet van een lekker diner. Vervolgens trek je de stad in om wat cocktails te drinken en vervolgens ga je naar een club waar je favoriete DJ draait.

Er zijn zeven grote clubs op Ibiza:

– Amnesia: gelegen in het midden van Ibiza, in de buurt van San Rafael
– Eden: gelegen aan de waterkant in San Antonio
– El Divino: gelegen in Ibiza Marina
– Es Paradis: gelegen aan de waterkant in San Antonio
– Pacha: gelegen in de buurt van Ibiza Marina
– Privilege: gelegen in het midden van Ibiza, in de buurt van San Rafael
– Space: gelegen in Playa d’en Bossa, in de buurt van het strand

Er zijn veel kleinere clubs zoals de DC10, Konga, Summum en Extasis. Dan zijn er ook nog talrijke muziekbars waar je kunt dansen zoals de Bora Bora, KM5 en AK Morgana. De bekendste feesten vinden echter plaats in de 7 clubs die al eerder werden genoemd. Bijna iedere avond worden deze clubs verhuurd aan externe promotors. De promotor is vervolgens verantwoordelijk voor de muziek, DJ’s en de decoratie. Dit betekent dat de muziek die in de clubs wordt gedraaid verschilt van avond op avond.

Voorbeelden
Cocoon is verantwoordelijk voor de maandagavonden in Amnesia. Zij organiseren een altijd technoavond waar dus alleen techno DJ’s draaien zoals Sven Väth en Richie Hawtin. Zenith is verantwoordelijk voor de zaterdagavonden in Amnesia waarop voornamelijk house ten gehore wordt gebracht. Zij huren DJ’s als Sneak en Armand Van Helden. Twice as Nice is verantwoordelijk voor de donderdagavonden in Es Paradis en zij organiseren vooral feesten waar UK Garage wordt gedraaid. Toch is het allemaal niet zo zwartwit. Alle clubs, met uitzondering van El Divino, hebben een “Back Room” of alternatieve zaal waar andere muziek wordt gedraaid. Het klassieke voorbeeld is Space: beroemd vanwege de techno en trance binnen en de relaxte house buiten op het terras!

SIMILAR ARTICLES

Tagomago eiland

Es Vedra eiland

NO COMMENTS

Leave a Reply