Home Reisgids Ibiza-Stad – Ibiza

Ibiza-Stad – Ibiza

Ibiza-Stad - Ibiza

Ibiza-Stad is de hoofdstad van Ibiza en in de zomermaanden is het hier altijd gezellig druk. Duizenden toeristen bezoeken Ibiza-Stad en gaan dan vooral naar Dalt Vila, door UNESCO verklaard als erfgoed van de mensheid. Hier kan het archeologisch museum bezocht worden, waar talrijke voorwerpen van Punische en Fenicische oorsprong tentoongesteld zijn. Het hoger gelegen deel van de stad is te bereiken via het Portal de ses Taules en hier staan de interessante bouwwerken van Ibiza zoals het Bisschoppelijk Paleis.

Net als de andere gebouwen op het eiland vertoont ook de Kathedraal een sobere stijl. Het is ook aan te raden een bezoek te brengen aan het daarnaast gelegen Kathedraalmuseum met de Monstrans, een in zilver uitgevoerd kunstwerk, als hoogtepunt van de collectie. Het Castell of Almudaina is het hoogst gelegen bouwwerk van de stad. Vanuit de zee is het tesamen met de Kathedraal goed te zien. De verdedigingswallen zijn heel fraai en ook de oude vestingtoren, waarschijnlijk nog van Arabische oorsprong, is behouden gebleven. Het geheel werd tussen de 15de en de 18de eeuw gebouwd. Het Gemeentehuis is gevestigd in het klooster van de Predikers dat de gevolgen van de secularisatie van kerkelijke goederen ondervond.

Vanaf de Dalt Vila heeft men een mooi uitzicht op de haven, met de oude en gezellige wijk van sa Penya op de voorgrond, waar men ook van een wandeling kan genieten. Dichtbij de haven bevindt zich de Paseo Vara de Rey, het eigenlijke en levendige centrum, dat naar de haven leidt. In deze stad woont haast de helft van de inwoners van het eiland; de andere helft is over de overige vier gemeenten verdeeld.

Website:
Ibiza-Stad

SIMILAR ARTICLES

Tagomago eiland

Es Vedra eiland

NO COMMENTS

Leave a Reply