Home Reisgids Musea Museum van de Moderne Kunst – Ibiza

Museum van de Moderne Kunst – Ibiza

Museum van de Moderne Kunst - Ibiza

Ook al komt u normaal gesproken niet in musea, omdat ze in uw ogen saai zijn, of omdat ze u vervelen en ze meestal alleen de gevestigde kunst tonen, dan moet u toch eens een bezoekje brengen aan het Museum van Moderne Kunst, bij de Portal de ses Taules. Vijf jaar lang is het in 1966 opgerichte museum gesloten geweest vanwege het ontbreken van financiële middelen. Pas in 1990 werd het opnieuw geopend. Het Museum van de Moderne Kunst, Museu Art Contemporani, is super leuk om te bezoeken tijdens de vakantie.

De twee gewelfde expositiezalen zijn onderdeel van de eeuwenoude vesting van Ibiza. Hier is niets ouds of interessants op historisch gebied te zien. In de zalen kunt u de werken zien van de kunstenaars die Ibiza aan het einde van de jaren zestig over de hele wereld bekend gemaakt hebben met hun creatieve ideeën. Werken van schilders uit Japan, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, Engeland en België behoren tot de collectie van het museum, waarvan tijdens thema-exposities steeds weer andere selecties aan het publiek worden getoond.

Meesterwerken van kunstenaars als Eduard Micus, Will Faber en Hans Hinterreiter behoren tot de permanente collectie van het museum. Sommige werken, waaronder het Superding 1 van Erwin Bechthold, die twintig jaar geleden de kunstwereld nog shockeerden, ontlokken de toeschouwer nu slechts nog een glimlach, of is het incorrecte bijschrift bij de afbeelding (sin título = zonder titel) toch geen toeval?

Website
Museum van de Moderne Kunst

SIMILAR ARTICLES

Tagomago eiland

Es Vedra eiland

NO COMMENTS

Leave a Reply