Home Reisgids San Miguel – Ibiza

San Miguel – Ibiza

San Miguel - Ibiza

San Miguel is een klein dorpje op Ibiza en geniet vooral bekendheid vanwege de folkloristische traditie en de imposante vestingkerk uit de 16de eeuw op de heuvel. Gedurende de zomermaanden treedt op het plein voor de kerk iedere donderdag om 18.00 uur een groep op met folkloristische dans en muziek. Alleen al hiervoor stromen duizenden toeristen naar San Miguel.  Er gaan zelfs extra bussen vanuit Ibiza-Stad om iedereen te kunnen vervoeren.

Afgezien van de donderdagmiddag is San Miguel een lekker rustig vakantieplekje op Ibiza want toeristen komen hier zelden. De toeristen zijn namelijk te vinden aan het strand van San Miguel waar enkele in de rotsen gebouwde hotels staan. Een bezoekje waard is zeker de Cova de Can Marça, een meer dan 100.000 jaar oude grot, die ooit door smokkelaars is ontdekt en die nu voor bet publiek is opengesteld.

Vlak in de buurt van San Miguel ziet u het meest luxueuze hotel van het eiland, de Hacienda Na Xamena, gelegen op een 200 meter hoge rots boven zee. Vanaf het hotel loopt een halsbrekend weggetje omlaag naar het strand Platja de Na Xamena, een diep in de rotsen uitgesleten zandstrand met kristalhelder water. Het is niet groot, maar ondanks dat nooit vol vanwege de slechte bereikbaarheid. De Hacienda Na Xamena en de omringende baaien worden vaak als spectaculaire achtergrond voor nationale en internationale filmproducties gebruikt.

SIMILAR ARTICLES

Tagomago eiland

Es Vedra eiland

NO COMMENTS

Leave a Reply