Home Reisgids Sóller – Malllorca

Sóller – Malllorca

Sóller - Malllorca

Sóller ligt in een vruchtbare sinaasappelvallei en is een populaire bestemming voor dagjesmensen die met het oude treintje uit Palma arriveren en weinig anders ondernemen dan op een terrasje aan het Plaça Constitució zitten en genieten van de sfeer en de zon. Maar er is ook weinig reden om dit plein met verschillende tapas-bars, prima banketbakkerijen, zelfgemaakt ijs en vers geperst sinaasappelsap te verlaten

Sóller is rijk geworden van de sinaasappels en het resultaat valt af te lezen in de extravagante modernista-architectuur. De kerk van Sant Bartomeu heeft een hangende toren uit 1912 boven het roosvenster met spitsen die als reusachtige naalden de lucht in steken. Dezelfde architect, een leerling van Gaudi, Joa Rubió, ontwierp de Banco Central Hispana ernaast. Boven het station ligt het kerkhof, omzoomd met cipressen en met vele kuipplanten. De grafopschriften weerspiegelen de plaatselijke geschiedenis: verschillende zijn in het Frans omdat hier vroeger een grote Franse gemeenschap was.

Sóller heeft twee musea. Het Natuurhistorisch Museum in een herenhuis uit het begin van de 20ste eeuw aan de weg naar Palma, heeft een collectie fossielen en een botanische tuin. Het Gemeentelijk Museum is ondergebracht in een 18de-eeuws herenhuis in het centrum en gevuld met antiquiteiten en herinneringen aan het oude Sóller. Tot slot nog een goede raad: laat de auto staan en ga met de trein. De weg over de Coll de Sóller met 57 haarspeldbochten is de gevaarlijkste van het eiland. Er is tegenwoordig ook een omstreden tunnel door de berg als u per se met de auto wilt, maar de treinreis is prachtig, dus waarom zou u dat zichzelf niet gunnen.

SIMILAR ARTICLES

Tagomago eiland

Es Vedra eiland

NO COMMENTS

Leave a Reply