Home Reisgids Stranden van Ibiza

Stranden van Ibiza

Stranden van Ibiza

De stranden van Ibiza zijn wereldberoemd! Ibiza heeft 50 stranden waarvan er jaarlijks een aantal de blauwe vlag van de Europese Unie krijgt. Van deze stranden liggen er enkele in eenzame baaien, maar de meeste stranden zijn overbevolkt door toeristen. Wij hebben voor u een selectie gemaakt van de stranden van Ibiza die het bezoeken meer dan waard zijn.

Platja d’en Bossa
Dit is Ibiza’s langste zandstrand. Het strand is bekend geworden door prominenten en mooie meisjes. Dit is zonder twijfel het bekendste strand van Ibiza en er is van alles te doen.
Es Cavallet
Het duinenstrand is officieel vrijgegeven voor naakt baden, het centrale deel staat bekend als trefpunt voor homoseksuelen. Bij dit strand vindt u pijnbomen en goede strandbars en het is een uitstekende plek om te surfen.

Ses Salines
De baai biedt prachtige duinen, vlak water en kan met de lijnbus bereikt worden. Op zondag komen er veel Spaanse families, maar aan het eind van het strand bij de oude wachttoren is het betrekkelijk rustig. De kust van Ses Salines is een deel van het gelijknamige natuurreservaat. Op enkele strandrestaurants na zijn er geen gebouwen.

Cala d’Hort
Dit is een smal strand met zand en kiezel aan de voet van de wildromantische kust. Hiervandaan heeft u een mooi uitzicht op Isla Es Vedrà en er is een goed visrestaurant te vinden.

Na Xamena
Dit volkomen rustige strand ligt tussen twee hoge rotsen. Er is wat zand, geen schaduw. Vanaf de zee is het strand gemakkelijk te bereiken, anders met de auto tot Hotel Hacienda Na Xamena en dan te voet. Proviand niet vergeten!

Cala del Jonc
Dit is een klein, diep ingesneden kiezelstrand. Het strand is heel schilderachtig en heeft helder water, echt een insider-tip. Het strand wordt weinig bezocht omdat het alleen met de boot of goede wandelschoenen bereikt kan worden.

S’Aigo Blanca
Tweede officiële naaktstrand van het eiland. Het is een ongeveer 500 meter lang zandstrand. Het middelste deel heeft de voorkeur van ouders met kinderen. Wie rust zoekt, kan beter over de rotspunt naar het noorden gaan.

Cala Boix
Dit is een verborgen baai met een verzorgd zandstrand. Het is er alleen in het weekend druk.

Cala Mastella
Ingewijden zijn het niet eens over wat beter is: het kleine, met zand bedekte strand of het visrestaurant aan de baai.

Cala Pada
Het strand wordt onderhouden door de gelijknamige club, is kindvriendelijk en biedt veel sportmogelijkheden en restaurants. In het hoogseizoen is het er heel druk door de goede verbinding met Santa Eulària.

Cala Llonga
Dit is een zandstrand met een lengte van 200 meter met vlak water, en ligt in een mooie omgeving. Het is er jammer genoeg helemaal volgebouwd.

Cala Olivera
Het enige strand tussen Santa Eulària en Ibiza-stad dat niet overspoeld wordt. Het strand ligt vol met kiezels en rotsen en het heeft een ingewikkelde toegang via het golfterrein van club Roca Llisa.

SIMILAR ARTICLES

Tagomago eiland

Es Vedra eiland

NO COMMENTS

Leave a Reply