Home Reisgids Stranden van Mallorca

Stranden van Mallorca

Stranden van Mallorca

De stranden van Mallorca staan bekend om de schoonheid. Met meer dan tachtig schitterende stranden biedt het eiland Mallorca ideale strandfaciliteiten. Het merendeel van de stranden van Mallorca wordt gekenmerkt door fijn, goudkleurig zand. De beste stranden van Mallorca kunt u vinden aan de noord en noordoost kust van het eiland maar ook in de omgeving van Badia de Palma vindt u enkele mooie stranden. Op veel van de grote stranden vindt u goede faciliteiten zoals restaurants, douches en kunt u er vele watersporten beoefenen. Naast deze toeristische stranden zijn er ook enkele meer private stranden maar deze zijn doorgaans moeilijk te bereiken.

Tijdens de zomermaanden staan op de meeste stranden strandwachters gepositioneerd. De kleinere stranden hebben geen strandwachten en zijn dus minder geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Het merendeel van de stranden kent door boeien aangegeven zwemgebieden. Dit houdt echter niet in dat zwemmen buiten de afgebakende gebieden is verboden. Vaak staat aan de ingang van een strand een bord waarop alle faciliteiten staan vermeld. Zo kunt u er eenvoudig achter komen of het strand bijvoorbeeld geschikt is voor mensen in een rolstoel en of er douches aanwezig zijn. Topless zonnen is op Mallorca algemeen geaccepteerd. Hieronder vindt u een overzicht van de bekendste stranden van Mallorca.

Palma strand
Palma, de hoofdstad van het eiland Mallorca, heeft enkele mooie stranden. De lokale bevolking gaat voornamelijk naar het C’an Pere Antoni strand. De toeristen gaan voornamelijk naar de stranden die zijn gelegen in de buurt van de Badia de Palma.

Palma Nova strand
Eén van de beste stranden van de Badia de Palma is het Palma Nova strand. Dit strand wordt omringd door een dichte, groene begroeiing en ligt ver verwijderd van de grote hotels en appartementencomplexen. Dit is een perfect strand voor grote gezinnen.

Magaluf strand
Het strand van Magaluf is één van de oudste stranden van Mallorca. Het is al jaren één van de populairste stranden. Hier komen vooral jongeren naar toe, mede door het grote aantal faciliteiten. Zo vindt u er talloze restaurants en bars. Maar ook het nabijgelegen Aquapark trekt veel mensen naar Magaluf.

Portals Nous strand
Het strand van Portals Nous is gelegen in een lange, nauwe baai. Hier vindt u goudkleurige zand en schitterende palmbomen die het echt tot een paradijs maken. Door de goede strandfaciliteiten geniet dit strand een grote populariteit. In de nabije omgeving is het waterpark Marinaland gevestigd.

Cala Portals Vells strand
Dit kleine strand is een plek waar u helemaal tot rust kunt komen. Het strand is gelegen aan een kleine baai en het is er heerlijk stil. Vooral buiten het hoogseizoen is het hier heerlijk rustig. Helaas hebben vele toeristen het kleine paradijsje ook ontdekt zodat het er tijdens de zomermaanden soms druk kan zijn.

Cala Major strand
De kleine baai van Cala Major heeft een gouden strand. Aan de baai staan idyllische huisje maar helaas heeft het toerisme hier ook vaste voet aan land gekregen. Nu staan er al twee grote hotels en dit aantal zal naar verwachting alleen maar toenemen. Desondanks is het één van de betere stranden van Mallorca.

El Mago strand
Dit is één van de drie nudistenstranden van Mallorca. Dit kleine strand is gelegen in een goed afgeschermde baai. Dit is zonder twijfel het populairste naaktstrand van Mallorca. Vooral in de zomermaanden kan het hier druk zijn.

S’Arenal strand
Dit strand behoort tot één van de populairste badplaatsen van het eiland. Elk jaar komen duizenden toeristen hier hun vakantie doorbrengen. S’Arenal heeft goede strandfaciliteiten en daarnaast ook een groot waterpark, Aquacity geheten.

Ca’n Pastilla strand
Het locale strand van Ca’n Pastilla verschilt niet veel met het strand van S’Arenal. U kunt er ligbedden en parasols huren en daarnaast tal van watersporten beoefenen. Daarnaast is er een grote kinderspeelplaats gevestigd waar u met een gerust hart uw kind(eren) kunt achterlaten. Handig is het toeristentreintje dat de stranden van S’Arenal en Ca’n Pastilla met elkaar verbindt.

Platja de Palma
Dit lange strand, het heeft een lengte van meer dan vijf kilometer, is tijdens het toeristenseizoen gigantisch druk. Dat is ook niet zo vreemd als u nagaat dat de aanwezige faciliteiten prima in orde zijn. Het strand is schoon, het zeewater helder en zeker niet onbelangrijk, er zijn talrijke cafés en restaurants te vinden.

Ses Illetes
Dit is een relatief smal strand en het ligt vrij afgelegen. Een heldere zee, schitterende natuur en fijne, goudkleurige zandkorrels kenmerken dit strand. Ondanks de moeilijke toegang en de beperkte faciliteiten is het er in de zomermaanden soms behoorlijk druk.

SIMILAR ARTICLES

Tagomago eiland

Es Vedra eiland

NO COMMENTS

Leave a Reply