Home Reisgids Winkelen op Ibiza

Winkelen op Ibiza

Winkelen op Ibiza

Winkelen op Ibiza is super leuk en vele trends worden hier bedacht en ontworpen./ Ibiza is over de hele wereld bekend om de op het eiland ontworpen Adlib-mode: supersmalle minirokken, doorzichtige blouses en opwindende kleding van leer en stof. Het is een mode die door velen nog steeds als trendsettend wordt beschouwd. leder jaar vindt op het eiland een groot modespektakel plaats, waarbij de nieuwe modelijn aan de wereld wordt gepresenteerd.

Wat hier wordt getoond en vervolgens in het zomerseizoen in de boetieks van Ibiza wordt verkocht, is de Noord-Europese zomermode van het volgende jaar. Daarvan zijn in ieder geval de organisatoren overtuigd. Het commerciële centrum van de mode is Ibiza-Stad. In de havenbuurt loopt u langs de ene boetiek na de andere. Overweldigd door het enorme aanbod is het vaak geen eenvoudige zaak om kwaliteit van rommel te onderscheiden. Eén ding moet u echter altijd voor ogen houden: de kleren die hier verkocht worden, zijn niet duur vanwege de uitstekende kwaliteit van de stoffen. Wat hier telt (en daarvoor moet u betalen) zijn vooral het merk en de extravagante ontwerpen. Zoekt u echter kwaliteit, dan bent u op de verkeerde plek. Zoekt u alternatieve, ongewone, sexy designkleding en vertrekt u geen spier als u honderden euro’s op tafel moet leggen, dan bent u hier aan het juiste adres. Er kan geen twijfel over bestaan: de kleren die in de boetieks van Ibiza te koop worden aangeboden, vallen op in de etalage door hun vrolijke en frisse kleuren en zorgen daarmee voor veel plezier, en dan vooral wanneer geld geen rol speelt.

Spanje stond tientallen jaren bekend als het land waar je zo bijzonder goedkoop lederwaren kunt kopen. Maar sinds de toetreding van Spanje tot de Europese Unie zijn de enorme prijsverschillen helaas verdwenen. Ook op de Balearen zijn de prijzen niet meer zo gunstig als twintig laar geleden. Wie een broek, jas of iets dergelijks van leer wil kopen, moet ondertussen evenveel moeite doen als thuis. Daarentegen vindt u op Ibiza en Formentera nog wel artikelen als schoenen, tassen en riemen, die kwalitatief een vergelijking met de producten uit de grote modesteden zeer zeker kunnen doorstaan. Het gaat hier natuurlijk wel om fraaie merkproducten die, net als overal op de wereld, een bepaalde prijs kennen.

Behalve leer zijn ook alcohol en tabak klassieke producten van het Iberische schiereiland. Spaanse wijn, Spaanse champagne (op dezelfde wijze bereid als de Franse champagne), likeur en brandy’s zijn in de supermarkten en de bodegas van Ibiza duidelijk lager geprijsd dan in de winkels bij ons. Wat betreft de wijnen zijn vooral de Rioja-wijnen aan te bevelen, van de mousserende wijnen die uit de Region Penedés (bijvoorbeeld Codorníu), van de likeuren is het afhankelijk van uw smaak (de Ibizaanse likeuren of kruidenlikeuren zijn hierbas en palo). Van de brandy’s bevelen we het merk 103 aan, met name die met het zwarte etiket (Etiqueta Negra). Maar ook een minder goed merk als Magno (van het huis Osborne) kan de toets der kritiek doorstaan, en is in ieder geval beduidend goedkoper.

Als het een beetje luxueuzer en extravaganter mag, dan moet u zeker eens de Cardenal Mendoza proberen, een werkelijk uitstekende brandy uit Jerez de la Frontera (Hermanos Sánchez Romate). De fijne karamelsmaak heeft al velen weten te verleiden en menigeen heeft besloten voortaan alleen nog maar voor dit coñac-merk te kiezen. De eerlijkheid gebiedt hier echter te vermelden, dat voor deze hobby een aanzienlijke winkelprijs van minstens 30 euro per fles moet worden neergeteld.

Sigaretten en sigaren worden in Spanje niet alleen geïmporteerd, maar ze worden ook in het land zelf geproduceerd. Kenners zijn van mening dat de tabak, verbouwd op de Canarische Eilanden, van een uitzonderlijke kwaliteit is (tabaco negro). Maar ook de Spaanse Virginia-blend wordt nog altijd veel gerookt. Aan te bevelen merken zijn Fortuna en Ducados, waarbij de laatste voor de Noord-Europese smaak misschien iets te sterk is.

De openingstijden van de winkels zijn in het algemeen door de week van 09.00 tot 13.30 en van 17.00 tot 20.00, zaterdag van 9.00 tot 14.00. Hoewel de meeste op zondag gesloten zijn, zijn veel winkels en boetieks, met name in de toeristische gebieden, in het weekeinde de hele dag geopend. Pas in 1994 is de winkelsluitingswet ingevoerd en dat ging heel aarzelend.

SIMILAR ARTICLES

Tagomago eiland

Es Vedra eiland

NO COMMENTS

Leave a Reply