Home Reisgids Winkelen op Menorca

Winkelen op Menorca

Winkelen op Menorca

Winkelen op Menorca is super leuk, vooral in de steden Ciutadella en Mahón zijn hele straten met winkels te vinden. Hier zitten vooral de bekende ketens. Een stuk meer de moeite waard zijn de zijstraten en stegen: daar vindt u veel eerder ambachtelijke ateliers en winkels waar u aparte dingen op de kop kunt tikken. Op interessante winkels stuit u ook in de plaatsen Es Mercadal en Alaior. Menorca staat bekend om de producten  dievan leer gemaakt zijn. De origineelste boetieks, waar met de hand gemaakte leren tassen, vesten, riemen en jacks te koop aangeboden worden, bevinden zich in Ciutadella. Ook de schoenfabricage mag op een eerbiedwaardige traditie (meer dan 100 jaar) terugblikken. De desbetreffende fabrieken staan bij Alaior of Ferreries. Een goede tip voor prijsbewuste kopers: de schoenen, modieuze of klassieke dames- en herenschoenen, kunt u het beste rechtstreeks bij de fabriek kopen. Hier zijn ze het gunstigst geprijsd!

Niet altijd even elegant, maar wel typisch Menorcaans, goedkoop en praktisch zijn de abarcas. Zo heten de traditionele leren sandalen waarvan de zolen van een autoband zijn gemaakt. In Ciutadella vindt u nog bedrijfjes die de abarcas volgens overgeleverde procédés maken. Als typische, op het eiland gemaakte producten gelden voorts modeaccessoires, chique stoffen (zoals zijde) met eigenzinnige designs (verscheidene boetieks in Ciutadella) en keramiek.

De laatste twintig jaar is de Menorcaanse keramiek herontdekt. Individuele ambachtslieden hebben een bijzonder markante stijl ontwikkeld, waarbij teruggegrepen wordt op vormen en kleuren van prehistorische voorwerpen die op Menorca zijn gevonden. Voor de pottenbakkerskunst valt het atelier van Antonio Vico, Finca Binibeca Nou in Sant Lluís, aan te bevelen.

SIMILAR ARTICLES

Tagomago eiland

Es Vedra eiland

NO COMMENTS

Leave a Reply